გასართობისაკითხავისურათებიუცნაური

რით ამზადებენ თანამედროვე კოსმეტიკას…

349ceaa72a06

საკვებ-პროდუქტები და კოსმეტიკა…

 

  • გამოყენებული გამდნარი კარაქი..

6c3d786d5973

  • სწავლულებმა და სხვადასხვა კოსმეტიკურ-ლაბორატორიულმა კომპანიებმა აღმოაჩინეს, რომ უკვე გამოყენებული კარაქის გარკვეული სახით გადამუშავების შედეგად შესაძლოა მიიღონ გარკვეული სუბსტანცია, რომელსაც გააჩნია აქტიური კოსმეტიკური ეფექტი-ანუ ხდება კანის მკვდარი უჯრედების რეგენერაცია (დაკარგული სხეულის აღდგენა ან განახლება) და გაახალგაზრდავება. დღესდღეობით მრავალი კოსმეტიკური კომპანია მიმართავს ამ იაფსაიანი ინგრედიენტის გამოყენებას, რისთვისაც ისინი აწარმოებენ სპეციალურ ხელშეკრულებას, სწრაფი კვების ობიექტებთან და კეფეებთან.

 

  • პილპილის ექსტრაქტი.

123c56850ffd

  • ვის წარმოგედგინათ, რომ უბრალო მწარე პილპილი, რომელიც მწარე კერძებისა და მძრცველების შესაშინებელი სპრეების დასამზადებლად იყენებენ, კოსმეტიკური თვალსაზრისით გამოიყენება ჰამ? მისი მოქმედებითი ნივთიერება კაპსაცინი, რომლის “მოქმედებითი” უსიამოვნო შედეგი მწველი შეგრძნებისა პილპილის კანთან კონტაქტის შედეგად გამოიყენება ტუჩის საცხის (პომადის) დასამზადებლად. თუ მისი მოხმარების შედეგად ტუჩი “გწიწკნით”, ამაში დამნაშავეა მწარე პილპილის ექსტრაქტი. მსგავსი პომადა სასურველია გვქონდეს მოშორებით(თვალებისგან).

აქვე დავამატებ ვიდეოს: (თუ როგორ გამოვიყენოთ პომადა ლამაზი ტუჩებისთვის)

  • თევზის ქერცლი

b5008e440d14

  • კოსმეტიკურ საშუალებებს რომელსაც იყენებთ არის თუ არა ისეთი პროდუქტი, რომელიც “ბზინვარებასა” და “სიკაშკაშეს” გპირდებათ? ან გაუმჯობესებული ანარეკლური ეფექტი ან რაღაც მსგავსი? თმის ლაქი, ფრჩხილების ლაქი ან თუჩსაცხი? ყელაზე დიდი ალბათობაა იმისა , რომ მსგავსი ეფექტის მისაღებად იყენებენ თევზის ქერცლს, რომელიც კოსმეტიკურ საშუალებებს ანიჭებს პერლამუტისებრ ეფექტს. ხოლო ამ ნივთიერების წყაროდ მიიჩნევა თევზი “სელდი”, რომელიც ყველაზე გავრცელებულია და არა მარტო როგორც საკვებ პროდუქტი…
  • “ქაშნილის” (აბრეშუმის მუხლუხო) ფხვნილი

6677269d18a1

  • პროდუქტს, რომელსაც იყენებთ ნამდვილად არ ექნება მითითებული, რომ მის შემავალ ინგრედიენტებში შედის “ქაშნილის” ფხვნილი, თუმცაღა სრულიად სავარაუდოა, რომ ჩამონათვალში მოხსენიებული იყოს კარმინი ან კარმინული მჟავა. ყველაზე დიდი ალბათობაა, რომ ეს ნივთიერება გამოიყენებოდეს განსაკუთრებით მკაფიო წითელი ფერის მისაღებად(ძირითადად თუჩსცხში). ინგრედიენტის მისაღებად მუხლუხოებს “გუდავენ” შემდეგ აშრობენ ამზადებენ მტვერს რის შემდეგაც გამოიყოფა სპეციალური წითელი ნივთიერება, რომელსაც ამატებენ კოსმეტიკურ საშუალებებში, სოკებში, სარეცხის საშუალებებში და კამფეტებშიც კი.

 

 

  • თეთრი ამბრა გრიზეა (ვეშაპის ჯირკვლების გამონაყოფი)

c414bdbaeeb9

  • თეთრი ამბრა-არც ისე ცუდად ჟღერს, თუმცაღა ეს არის მუქი ფერის ფხვნილი, რომელიც მოიპოვება ვეშაპის საჭმლის მომნელებელ სისტემიდან, ფაქტობრივად ეს არის გამომშრალი “ნაღვლის ბუშტუკი”. მიუხედავად ამბრის მოპოვების ხერხისა, მას საკმაოდ სასიამოვნო სურნელი აქვს, ტკბილიც კი, რომელიც გამოყენებადია ხშირად პარფიუმერიული თვალსაზრისით. მისი ეფექტი კი იმაში მდგომარეობს, რომ შეუძლია დიდი ხნის მანძილზე დააკავოს სურნელის მოლეკულა კანზე, რომელსაც იყენებენ სუნამოებში. მართალია დღესდღეობით უკვე იყენებენ ამბრის შმცვლელ ესენციას, თუმცაღა გარკვეული თვალსაზრისით სხვადასხვა კოსმეტიკურ საშუალებებში ისევ გამოყენებადია.

მაშ ასე ვიდეო ამ საოცარი არსებებისა:

 

  • ნიჟარის წყალმცენარე

837b8481864c

  • დიატომიტი, ან მთის ფქვილად მოხსენიებული, გარე ცნობადი მთის ჯიში, რომელიც შედგება ნიჟარებისა და დიატომიტური პატარა წყალმცენარეებისაგან.მთავარი მისი შემადგენელი ნივთიერება არის კრემნიზიომი, რომელსაც ზოგიერთი კოსმეტიკური ფირმის წარმომადგენელი იყენებს, სახის სხვადასხვა მსაკებსა თუ გამწმენდ საშუალებებში. ასეთი საშუალება, კარგად უმკლავდება სახის იმ არასახარბიელო პრობლემებს როგორიცა: ფორები, შავი წერტილები და სხვა მრავალს..

 

  • ბულბულის ექსკრემენტი

dcba8cf59a2c

  • მსოფლიოში ერთერთი ყველაზე ძვირადღირებული კოსმეტიკური ინგრედიენტი, მოპოვებული ბულბულის ექსკრემენტისაგან. მას იყენებდა იაპონელი მსახიობი-კაბუკი და გეიშები, მაკიაჟის სქელი ფენის ჩამოსაშორებლად და ასევე “გამაბრწყინებელი” საშუალებას წარმოადგენდა. დღეისათვის კი მისი შეძენა შეიძლება ლონდონის სალონებში სულ რაგაც 135 ფუნტ სტერლინგად. ის ეხმარება სახის კანს ჩამოაშოროს მავნე ბაქტერიები, თავისებურად ის წარმოადგენს “მათეთრებელს”. ეხლა რათქმაუნდა ხდება ექსკრემენტის თავისებური გადამუშავება, აი ძველ დროს კი მას სახეზე იდებდნენ და ანაწილებდნენ ყოველგვარი გადამუშავების გარეშე, თავის ჩვეულ ფორმაში. :)

 

  • ნიჟარის ექსკრემენტი

1c5271038247

  • ამ მასას ბევრი კოსმეტიკური ფირმა იყენებს, მალამოებში, რომლის ეფექტი მდგომარეობს იმაში, ებრძოლონ შრამებსა თუ ნაოჭებს. ხშირ შემათხვევაში ექსკრემენტი გამოიყენება იმ მაზებში რომელიც, ხელს უშლის დაბერებას. მაგალითისთვის: Michael Todd Cosmetics KNUAnti-AgingTri Complex, რომლის ღირებულება 135$-ზე მეტია.

სულ ეს იყო…

ჩემი პოსტები

Iakø Marshava | Create Your Badge
100000665593213.2043.394980195

თეგები

მსგავსი ამბები

Back to top button
Close
Close